Nyheter

Nya fabriken

Johan Gustafsson

30/09/2022 11:18:00 am

Även om vi redan från början insåg att det här skulle bli ett stort projekt, står det nu verkligen klart för alla inblandade att det vi dragit igång verkligen är något alldeles extra! Det är mycket som ska klaffa och varje dag bjuder på nya spännande saker. Visst finns en del orosmoln, inte minst i dessa osäkra tider där förseningar och brister kan uppstå utan större förvarning, men bygget går framåt och vi ser ljust på framtiden.

Planerad inflyttning och uppstart fortsätter följa ursprunglig plan och vi ser fram mot att välkomna våra kunder till en ny och modern anläggning i början av 2023.


Ahlins för miljön ❤️

Johan Gustafsson

30/09/2022 11:17:00 am

Ahlins tar ytterligare steg för att minska klimatavtrycket.
Vi har beslutat att från och med årsskiftet avveckla vår PTFE eftersom den tyvärr bidrar med mikroplaster i vår omvärld. Vi offererar inte längre jobb som innehåller PTFE.

Vi driver vår anläggning med enbart vindkraft och i vår nya fabrik är det stort fokus på energismarta lösningar.


Information gällande Turbilen

Johan Gustafsson

14/04/2021 11:50:00 am

Tyvärr har vi tvingats att avsluta tjänsten Ahlins Turbil på grund av bristande beläggning. Turbilen har gått olika turer varje dag i veckan under ett antal år men kostnaderna har överstigit intäkterna och vi väljer nu därför att pausa verksamheten. Vi får passa på att tacka de kunder som varit trogna denna tjänsten under åren som gått och bara beklaga att vi inte lyckats övertyga fler om förträffligheten med säkra och pålitliga leveranser. Vi kommer fortfarande ha kapacitet för snabba leveranser med egen bil när det behövs, Kontakta Kundtjänst på 036-46060 för mer information.


HO HO HO

Petter Isaksson

10/12/2020 5:32:00 pm

Det har varit ett turbulent år för de flesta, både företag och privat. Inte minst här på Ahlins i Habo. Det började med oro för minskade volymer främst inom fordonsindustrin. Efter en hastig förändring av bolagets ägarstruktur i februari så kom Corona med en massiv ovisshet om hur och när det skulle drabba oss. Som nybliven VD fick jag direkt ett helt knippe nya frågeställningar att ta tag i! Under första kvartalet minskade volymerna mycket riktigt och vi hade dagliga avstämningar på orderläget och likviditeten. Vi justerade ner budgeten 10% och målade upp ett tänkbart värsta scenario där kanske hälften av jobben hotade att försvinna. Med facit för 2020 nu nästan i handen så har det ändå varit ett lyckosamt år. Volymerna kom tillbaks och redan i Maj började det vända uppåt igen. Vi kommer i och med December nästan att ha klarat den ursprungliga försäljningsbudgeten som vi satte förra hösten. Förklaringen till att vi klarat oss så pass väl ligger i att vi har ett stort antal kunder som befinner sig i många olika branscher. Flera av dessa har upplevt en ”rekyleffekt” i sina respektive marknader som bidragit till en stark höst. Glädjande nog har vi också fått in ett stort antal nya kunder innanför dörrarna. Det är ju extra glädjande att ryktet om vad Ahlins kan hjälpa Er med når ut så fint till nya kunder. Med ett antal av dessa nya kunder har vi kommit igång med avancerade maskeringar i kombination med både anodisering och hårdanodisering. Vi maskerar nu dagligen detaljer för jordning eller skärmning av ytor som sedan också beläggs med Surtec 650 för att få ett korrosionsskyddande och ledande skikt. Vi har en vision här på Ahlins Vi vill bli Världens bästa ytbehandlare av aluminium. Det är ju ett ganska kaxigt mål men bara att vi säger det gör att vi kan sikta mot målet och under det gångna året känner vi att vi kommit en bit på vägen! Vi får mycket ”cred” för vårt sätt att jobba med och kommunicera med våra kunder. Vi jobbar enträget vidare mot vår vision! I min nya roll på bolaget så har det flera gånger under året gått upp för mig hur viktigt det är med kommunikationen i ledarskapet. Hur vi pratar om vad som ska komma, vilka planer och drömmar vi har för hur det ska bli och vart vi ska. Inte minst i tider som den vi befinner oss i nu. Denna dubbelriktade kommunikationen ligger till grund för ett fantastiskt samarbete och teamkänsla som finns i verksamheten och som borgar för vidare utveckling. Jag skulle vilja tacka alla anställda, kunder och leverantörer som gör detta möjligt, Varje dag! God Jul & Gott nytt år Önskar Ahlins i Habo AB Genom Petter Isaksson


Ahlins

Johan Gustafsson

10/11/2020 6:59:00 am

Med hänvisning till åtgärder från vår riksdag och vår övriga omgivning för att förhindra och begränsa spridningen av Covid-19, betyder det att vi får störningar i vår förmåga att leverera på kort varsel. Alla i personalen följer givetvis myndigheternas rekommendationer och stannar hemma när de har symptom. Vi gör vad vi kan för att hitta ersättningspersonal och minska effekterna av detta till ett minimum. Vi hoppas på er förståelse.